Sportschool voor vrouwen Schiedam

Sportschool voor vrouwen Schiedam

Heb je weleens gedacht om een bezoekje te brengen aan een sportschool voor vrouwen in Schiedam? Waarschijnlijk niet, want het heersende idee is toch dat sportscholen altijd gemengd zijn, dus met mannen en vrouwen door elkaar. Maar dit klopt dus niet. Er zijn ook sportscholen die speciaal voor vrouwen zijn. Zo ben toch als vrouwen onder elkaar en is de stap om te gaan sporten misschien iets kleiner. Mannen blijven toch mannen en het kan soms wat intimiderend zijn om, onder hun ogen, te sporten. Daarom zijn er sportscholen die speciaal zijn voor vrouwen. Of sportscholen die op bepaalde tijden alleen bedoeld zijn voor vrouwen.

Sporten is zeer belangrijk

Maar waarom zou je überhaupt gaan sporten in een sportschool? Daar heb je toch helemaal geen tijd voor met je drukke baan, je gezinsleven en je sociale leven. Dat klopt natuurlijk allemaal, maar sporten is wel ontzettend goed voor je. Waarschijnlijk ken je dat gevoel wel: je zit op de bank en hebt echt geen zin om meer iets te doen. Maar dan besluit je, met erg veel moeite, toch maar even een rondje te rennen, zodat je later op de avond die stroopwafel zonder schuldgevoelens kan oppeuzelen. En dan ben je klaar, heb je gedoucht, zit je weer op dezelfde bank en voel je je waanzinnig lekker.

Endorfine

Dit komt omdat je hersenen, als je lekker aan het sporten bent, het stofje endorfine aanmaakt. DIt is een natuurlijke pijnstiller en zorgt voor en euforisch en goed gevoel. Sporten is dus niet alleen goed om conditie, spieren of minder vet te verkrijgen, maar dus ook voor je mentale gezondheid. Kortom, het is slim om af en toe te sporten. Hoe leuk is het dan om dit samen te doen met een hoop andere vrouwen. Misschien kom je er wel je beste nieuwe vriendin tegen! Vaak is het tevens mogelijk om je op te geven voor groepslessen, bijvoorbeeld spinning of danslessen. Zo combineer je het sporten met een stukje plezier, zo krijg je het beste van twee werelden.

Voordeel van een sportschool voor vrouwen

Naast het feit dat je je dus niet bekeken voelt door mannenogen als je tijdens het sporten in de sportschool besluit eens diep door je knieën te buigen, heeft een sportschool voor vrouwen nog meer voordelen. De apparaten staan allemaal in de juist hoogte en ook het gewicht zal vaak goed ingesteld staan. Je kan dus sneller aan de slag, zonder dat je eerst alles opnieuw moet instellen. Hierdoor is het mogelijk om meer te doen in de tijd dat je in de sportschool bent. De sportomgeving is verder uiteraard volledig vrouwvriendelijk en er lopen als het goed is vrouwelijke trainsters rond die je kunnen helpen bij alles waar je maar hulp bij nodig hebt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *