Mijn boekhouding in Tilburg laten doen?

Boekhouding Tilburg

Er zijn veel goede redenen te bedenken om een accountant in te huren. De meeste bedrijven laten een accountant hun boekhouding doen. Boekhouding kost immers redelijk veel tijd en als je niet handig bent met getallen kan dit ingewikkeld zijn. Echter, zijn er meer goede redenen te bedenken om een accountant in te huren. Een accountant kan helpen tijdens het schrijven van een bedrijfsplan tot het aanvragen van een lening. Dus naast het feit dat je een accountant kan inhuren om je boekhouding in Tilburg te laten doen, kan een accountant nog veel meer.

Voordelen van boekhouding in Tilburg

Elke eigenaar van een klein bedrijf wil geld besparen. Vaak denken dat kleine bedrijven dat ze geen accountant kunnen veroorloven. Echter is het nadeel van zelf boekhouden dat het tijd kost. Het is daarom belangrijk om te berekenen hoeveel tijd het kost om zelf de boekhouding te doen en hoeveel je eigen tijd waard is voordat je een accountant inhuurt. Stel, jouw kost het tien uur om de boekhouding op orde te hebben, waarbij jouw tijd bijvoorbeeld 50 euro waard is. De boekhouding kost dan 500 euro waarbij er een risico bestaat dat er iets fout is gegaan. Deze 500 euro ben je gemiddeld ook kwijt aan een accountant. Echter werkt die accountant bijvoorbeeld bij een boekhouding in Tilburg en zal deze accountant zijn werk accuraat uitvoeren. Je hebt dan geen risico en je bent evenveel geld kwijt. Echter naast deze afweging zijn er wel meer afwegingen. Als je bijvoorbeeld wel tijd hebt om te boekhouden, is een accountant minder aan te raden. Naast boekhouding zijn er meer taken waarvoor je een accountant kunt inhuren. Twee opties worden hier genoemd.

Wanneer je wordt gecontroleerd

Het is statistisch gezien erg onwaarschijnlijk dat je bedrijf wordt gecontroleerd. Er zijn veel kleine bedrijven en relatief weinig controles worden gedaan door de overheid. Maar als je pech hebt, kan het erg duur, stressvol en tijdrovend zijn en wordt het zeker aangeraden om een accountant in te huren. Een accountant kan advies geven over hoe zo’n controle proces gaat.

Wanneer je een franchise aangaat

Het aangaan van een franchiseonderneming is een populaire methode om met een bedrijf te starten. Het hebben van een franchiseonderneming geeft de eigenaar de mogelijkheid om nog steeds een eigen bedrijf te runnen. De eigenaar neemt de naam van een groot bedrijf aan en in ruil voor de naam (maar ook producten en marketing) geeft de eigenaar een deel van de omzet aan het grote bedrijf. Een accountant kan van tevoren goed de risico’s inschatten en helpen met de beslissing.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *