Wat leer je allemaal tijdens een cursus lingerie maken?

Lingerie maken

Voor wie op zoek is naar een leuke creatieve cursus met de focus op vrouwelijkheid en sexyness is er de cursus lingerie maken van het bedrijf Modelessen in Rotterdam. Dit klinkt net zo sexy als dat het is. Je gaat in deze cursus aan de slag met diverse modellen lingerie, waarvan zowel broekjes als beha’s, en deze ga je leren maken met diverse soorten materialen. Natuurlijk is kant daar een hele belangrijke van. Sexy lingerie bestaat namelijk voor een groot deel uit kant, dit is wat het item zo verleidelijk en vrouwelijk maakt. Het maakt voor deze cursus lingerie maken helemaal niks uit wat voor maat je hebt, dat is onbelangrijk. Waar het om gaat is dat je de technieken leert die je kunt gebruiken om zelf lingerie te maken. Daar kun je vervolgens zelf thuis mee aan de slag. En als je denkt dat lingerie maken moeilijk is heb je het mis. Natuurlijk zijn de patronen soms wat ingewikkeld, maar als je je netjes houdt aan een bepaald stappenplan en secuur kunt werken is het helemaal niet moeilijk om een mooie beha of een sexy slip te maken.

Een cursus lingerie maken voor beginners

Je hoeft helemaal geen ervaring te hebben met het maken van lingerie om je in te schrijven voor deze cursus. Sterker nog, je hoeft absoluut nog niks van een naaimachine af te weten. De technieken die gebruikt worden zijn redelijk basic, en iedereen kan ze leren. Je krijgt tijdens deze cursus lingerie maken veel uitleg en de groepen zijn klein waardoor ze je ook persoonlijk kunnen helpen als iets je niet helemaal wil lukken. Bovendien hangt er een hele relaxte sfeer en is het dus niet zo dat je perse in een bepaalde les iets af moet hebben. Je werkt gewoon op je eigen tempo. Het is belangrijker dat je netjes werkt dan dat je snel werkt, want zo krijg je natuurlijk het mooiste resultaat. Misschien wil je het immers wel zelf gaan dragen, en dan moet elk stikseltje natuurlijk netjes zijn!

Cursus lingerie maken inclusief materiaal

Uiteraard hoef je als je je inschrijft voor deze cursus van Modelessen helemaal niks zelf mee te nemen. Alle materialen zijn namelijk inclusief. Je kunt ook gebruik maken van de aanwezige scharen, tekenbenodigdheden en naaimachines. Als je echter thuis met je project door wilt kunnen dan is het wel handig om zelf te beschikken over een goede stoffenschaar en een naaimachine. Dit hoeft echter helemaal niet duur te zijn. Kijk eens of je een tweedehands exemplaar kunt vinden, en anders kun je er misschien een huren totdat je zeker bent of je hier meer mee wilt doen. En voor je het weet maak je je eigen collectie sexy lingerie, zowel voor jezelf als voor andere vrouwen. Een super leuk vooruitzicht, toch?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *