Alles wat je moet weten over hondenvoer

hond-2

Zoals je misschien wel gemerkt hebt gaan veel mensen steeds bewuster om met hun voeding. Hierdoor ben je misschien inmiddels ook bewuster gaan nadenken over het eten wat je aan je hond geeft. Steeds vaker schakelen mensen over op verse voeding, rauwe voeding of Bio vlees voor honden Zwolle. In dit artikel leggen we je alles uit over verschillende hondenvoeding.

Droogvoer

Brokken zijn nog steeds het meest verkochte hondenvoer. In het merendeel van brokken zit hooguit vier procent vlees. De rest bestaat uit granen, een ingrediënt dat van oorsprong niet in een hond zijn dieet voorkomt. In duurdere brokken vind je maximaal 20% vlees. Naast vlees is het belangrijk dat de brokken een vetpercentage van rond de zestien procent hebben en dat het vlees wat verwerkt word in de voeding afkomstig is van gezonde dieren. In sommige landen gebruiken ze afgekeurd vlees dat verwerkt wordt in de hondenvoeding. Hiernaast bevat het vaak ook nog een vulmiddel, geen vitamines en mineralen en worden er een aantal stoffen aan toegevoegd die schadelijk zijn voor je hond. Droogvoer is zeker de minst geschikte optie om te voeren aan je hond.

Verse en rauwe hondenvoeding

Tegenwoordig is compleet rauwe voeding steeds populairder. Dit voedsel is perfect geschikt voor het verteringsstelsel van de hond en compleet natuurlijk voor je hond om te eten. Als je liever kant en klare rauwe voeding aan je hond voert dan zijn hier tegenwoordig veel opties voor op de markt. Deze kant en klare diepvriesvoeding wordt ook wel kvv genoemd. De basis is rauwe gemalen vleesproducten. Over het algemeen knappen honden met gezondheidsproblemen snel op zodra er overgegaan wordt op rauwe voeding. Je kan rauwe voeding combineren met bijvoorbeeld gevriesdroogd voer of luchtgedroogd voer. Het voordeel hiervan is dat je het niet in de diepvries hoeft te bewaren. Als laatste optie heb je nog natvoer. Dit bestaat in vele verschillende kwaliteiten. Zowel bij luchtgedroogd voer als bij natvoer hangt de kwaliteit sterk af van de hoeveelheid hitte die gebruikt is in het bereidingsproces.

 

Biologisch hondenvoer

Biologische hondenvoeding is voeding die voorzien is van het EKO keurmerk. Met dit keurmerk ben je er zeker van dat het vlees van de dieren in de voeding een goed leven hebben gehad. Ook zijn er geen chemische middelen toegevoegd aan het eten en geen genetisch gemanipuleerde ingrediënten. Sommige merken doen hier nog een stapje bovenop en verzekeren je dat het eten hetzelfde vlees bevat wat je als consument bij de slager inkoopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *