Reiki Almere

Weer helemaal in contact komen met jezelf en je omgeving zou je kunnen doen door middel van Reiki. Het is een methode, afkomstig uit Japan, waarbij door middel van handoplegging bepaalde energiebanen worden opengezet zodat je weer in contact komt met de, altijd aanwezige, universele energie. Wie wilt dat nu niet, in een tijd waarin we zoveel stress ervaren en we soms het contact met onszelf en onze omgeving verliezen? Je zou eens Reiki in Almere, of ergens anders in het land, kunnen proberen, want je weet wat ze zeggen: baat het niet, dan schaadt het niet

Opkomst van Reiki

Reiki is een door Mikao Usui bedachte methode die rond het begin van de 20e eeuw opkwam in Japan. Het is Japanse vertaling voor de term universele levensenergie. Het is ook niet gek dat het daar is ontstaan, omdat het wel wat raakvlakken heeft met een van de grootste religies in Japan, namelijk het Shintoïsme. Dit is een religie met een sterk animistisch karakter. Dit houdt in dat het een natuurgodsdienst is. Hierin wordt geloofd dat alles een geest heeft, van bomen, dieren, zeeën tot aan mensen. Bij Reiki gaat het er om dat je weer verbinding krijgt met de universele levensenergie, een energie die er altijd is.

Geen genezing

Een veelvoorkomend misverstand over Reiki is dat Reiki mensen kan genezen. Dat is niet het geval. Het is een methode die door middel van handoplegging probeert om de universele energie naar bepaalde plekken in het lichaam te brengen, bij mensen die daar behoefte aan hebben. Meditatie, wierook en muziek kunnen ook een grote rol hebben bij Reiki. Na afloop heb je meer rust en tegelijkertijd een surplus aan energie, maar het kan ook je weerstand verhogen.

Probeer het eens uit

Dus probeer het eens uit, als je open staat voor zaken als meditatie en bijvoorbeeld yoga. Het kan namelijk nooit kwaad om dingen uit te testen. Misschien helpt het voor je en voel je je na afloop als herboren. Uiteraard is het nooit een manier om de normale geneeskunde te vervangen, maar kan het beter gezien worden als een aanvulling op de wetenschappelijke geneeskunde die wel allemaal kennen. Kijk eens op internet en zoek op de term ‘reiki + woonplaats’. Je zal zien dat er door het hele land mogelijkheden zijn om Reiki uit te proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *